Warme William Wandeling

Wandeling wordt gelanceerd op 13 februari 2021

Kom jij ook mee wandelen?

– Warme William

Warme William?

In 2016 werd op initiatief van het Fonds GavoorGeluk, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse pilootprojecten Warme Stad en Warme Scholen opgezet die inzetten op het mentaal welbevinden van hun kinderen en jongeren. Warme William werd er de mascotte van: een grote blauwe beer zittend op een bank met op de rugleuning de tekst: “Zit je met iets? Praat erover! Warme William luistert…”.

Een Warme William is iemand die écht luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht,… Het is iemand die uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William klaarstaat. En ja, ook iedereen kan zo een Warme William zijn.

​Warme William zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.

Meer weten? www.warmewilliam.be of www.gavoorgeluk.be

Warme William Wandeling

Het zijn rare tijden en daarom is het goed om eens even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Speciaal voor jou hebben we drie wandelingen uitgestippeld. Trek je wandelschoen aan. Neem je mama, papa, broer, zus, oma, opa, vriend, vriendin, … maar mee en we gaan op weg.

Elke wandeling staat in het teken van Warme William en hebben het doel om het mentaal welzijn in de kijker te zetten. Elke wandeling heeft zijn eigen thema.

Tijdens de wandeling ga je in dialoog over verschillende stellingen, vragen en cartoons rond het thema dat jullie samen kiezen. Elke wandeling is ongeveer 3 km lang. De groene vlaggetje geven het startpunt aan.

De wandelingen richten zich op kinderen van 6 tot 12 jaar, maar eigenlijk is iedereen welkom. Laat je ook zeker niet tegenhouden om de wandeling aan te passen aan jouw behoeftes en noden.

We vragen wel om je tijdens het wandelen rekening te houden met de laatste corona-maatregelen.

Spiegelwandeling

Deze wandeling richt zich op het versterken van je eigen mentaal welzijn . Door opdrachtjes en vragen staat je even stil bij wat echt belangrijk is voor jou.

  • Startpunt: Parking Park “De Echelpoel”
  • Vanaf 6 jaar

Warme William Wandeling

Hier leert je hoe je echt luistert zoals Warme William. Door middel van cartoons leert je hoe je het beste kan luisteren en de vragen zorgen ervoor dat je erachter komt wat luisteren voor jou betekend.

  • Startpunt: Parking Domein Epelaar
  • Vanaf 8 jaar

Babbelroute

Stop alle smartphones weg en neem de tijd om eens echt in dialoog te gaan met elkaar. Wij voorzien genoeg vragen die je gesprek vormgeven. Een handige tip kan zijn om eerst even na te denken voor je begint te praten.

  • Startpunt: kruispunt Beersedijk -Reeënstraat
  • Vanaf 10 jaar